O Kolopediji

Iz Kolopedia

Skoči na: navigacija, iskanje

Kolopedija.si je prosto odprta enciklopedija o kolesarjenju katere vsebino lahko dodaja in ureja kdorkoli. Kolopedija.si je bila ustvarjena, da lahko kolesarji delijo svoje izkušnje, znanje in informacije o kolesarskih turah, dogodkih, klubih in poljubnih drugih vsebinah. Zaradi odprtega dostopa, tako kot pri Wikipediji, ima Kolopedija.si velik potencial, da postane vodilna spletna stran o kolesarjenju v Sloveniji.

Večina informacij o kolesarjenju v Sloveniji je raztresenih po številnih spletnih straneh in blogih, ki jih večinoma urejajo posamezniki. Le peščica spletnih strani ponuja uporabnikom objavo člankov. Primer je Geopedija.si, kjer lahko objavimo kolesarsko turo, vendar so ture nekategorizirane, njihovo iskanje iz zemljevida pa nepraktično. Strani kot so naprimer Bikemap.net pa niso specifično slovenske in ponujajo samo objavo tur. Kolopedija.si je tudi edina spletna stran, kjer objavljen članek (turo, dogodek, klub,...) lahko ureja kdorkoli in ne le uporabnik, ki je prvotno napisal članek.

Za urejanje se ni potrebno prijaviti, je pa to zaželeno. Za urejanje je dovolj, da kliknete povezavo Uredi stran zgoraj desno. Da ustvarite novo turo, dogodek ali klub pa kliknete na ustrezno povezavo v levem meniju. Več o urejanju vsebine najdete v Pomoči.

Spletna stran teče na odprtokodni spletni aplikaciji MediaWiki, ki je bila razvita za potrebe vsem znane WikiPedije.